Vyhledávání


Kontakt

+420 606 466 717
huha.ep@gmail.com
www.facebook.com/huha.ep

Jakou fázi "měsíčního běhu" vybrat pro začátek hubnutí?

Milé dámy, ženy, dívky...jaké období v měsíci vybrat, aby se vám dobře nastartovalo hubnutí a měla jste výdrž?

Pojďte vnímat svůj "měsíční běh"...
Jak se měníte během svého měsíčního cyklu, jak se cítíte, co v jednotlivých fázích rády děláte? Kdy jste naladěné pro změny, vaše vůle a odhodlání vám vydrží? Kdy naopak nemáte chuť cokoliv měnit a běsníte pokaždé, kdy po vás někdo něco chce?

Týden, kdy má žena menstruaci, je obvykle psychicky klidná, má raději samotu a není příliš družná. Společenské akce jí nic moc neříkají. Fyzicky jí obvykle dělá nesmírně dobře klidný a pomalý pohyb, relaxace a jóga.
Mohl by to být týden, který se hodí na naplánování, co a jak budete v následujícím "hubnoucím" období dělat. Váš úsudek by měl být realistický, protože bude vycházet z vašeho klidného měsíčního období.

Týden po menstruaci (předovulační fázi) bývají ženy plné elánu, čerpají inspiraci a jsou schopné pobrat hodně informací. Jsou zaměřené více samy na sebe. Fyzicky se v této fázi cítí poměrně dobře, mívají chuť jít si zaběhat či zacvičit. Mají soutěživého ducha. Toto období přímo volá po tom, aby žena začala se svými fyzickými aktivitami a pustila se do hubnoucí fáze, tj. začala jíst podle upraveného jídelníčku.

Ve dnech, kdy má žena ovulaci, bývá psychicky citlivá, ale rozhodně ne přecitlivělá. Ráda pomáhá ostatním řešit jejich problémy. Snadněji navazuje nové vztahy, takže možná získá parťačku na běh či cvičení, nebo dokonce na celé hubnutí. Lépe se soustředí na zadané úkoly, plní je více do detailů. Opravdu je toto vhodná doba získat nové návyky, něco si zamilovat. Výlety do přírody mohou být v této fázi velmi příjemným společníkem, procházky a výlety mohou být právě tou aktivitou, která vám pomůže si pohyb zamilovat.
V této době už má žena za sebou dvatýdny, kdy se stravuje podle upraveného jídelníčku a pravidelná aktivita má v jejím životě své místo, je to nové, ale začíná to do života ženy patřit. Proto již zvládne nastávající období, ve kterém její okolí říká, že je na zabití :-), je psychicky labilní, bývá hodně unavená, tedy fázi před menstruací.

V této fázi je rozumné maličko slevit z nových pořádků, vložit 1 - 2 hříšné dny, aby se žena v poklidu přehoupla do své menstruační fáze, kdy si sama se sebou rozebere své úspěchy a nezdary, opraví plány a postupně se opět, s plnou silou a energií, pustí do další cesty za svým cílem, v pohybu i stravě.

Tak ať se vám to daří :-)